Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol diu que les responsabilitats en torn a la causa de Juan Carlos I «són personals, no de la institució»

La presidenta del Govern Francina Armengol, ha defensat aquest dijous que les responsabilitats en la investigació que afecta el rei emèrit Juan Carlos I «són personals, no de la institució». Així s'ha expressat la presidenta en resposta a una pregunta dels mitjans durant una compareixença al costat del ministre espanyol d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, a Palma.

Armengol ha rebutjat opinar sobre el paper de Govern d'Espanya en la sortida de Joan Carles I, limitant-se a assenyalar que el que el preocupa com a presidenta del Govern «és que les institucions funcionin i la democràcia funcioni». En aquest sentit, ha reconegut que «tota aquesta situació és poc edificant democràticament parlant».

A continuació, la presidenta ha manifestat confiar «plenament en la Justícia i la separació de poders» i ha desitjat «que la situació es pugui normalitzar el més ràpid possible». Així, ha manifestat «respecte a la decisió que ha pres la Casa Reial», que ha considerat «complexa».

D'aquesta manera, Armengol ha afirmat que el Govern «continuarà treballant amb lleialtat a les institucions de l'Estat, i la Corona forma part d'elles».

La presidenta ha demanat no «anticipar» cap decisió sobre possibles gestos arran de la recerca, com a canvis de nom en places o carrers de les Balears vinculades a la figura del Rei emèrit. En 2018, el Govern va retirar al cunyat del rei Felipe VI, Iñaki Urdangarin, la Medalla d'Or de les Balears concedida 20 anys abans, després de declarar-se ferm la sentència del cas Nóos.

En aquesta línia, Armengol ha apuntat que «cal esperar a les resolucions judicials». Per part seva, el ministre Escrivá no ha volgut valorar l'anunci de Podemos de demanar la compareixença de Felipe VI i de la vicepresidenta Carmen Calvo per a donar explicacions sobre la marxa de Juan Carlos I, perquè ha dit que no li constava aquesta petició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.