Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana als ajuntaments «més compromís» en la contractació del sector cultural a les festes d’estiu

El coordinador general de MÉS per Mallorca i també regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, ha explicat que en aquests moments «és important apostar per mantenir viu i dinàmic el sector de la cultura, de la música i de les arts escèniques, i de contractar-los amb condicions dignes. La crisi del coronavirus és també una oportunitat per redreçar les festes i celebracions patronals d’aquest estiu i donar-los un caire més cultural que, alhora, ajudi aquest sector».

Per altra banda, la secretaria de Cultura de l’Executiva de MÉS i també regidora de Cultura d’Andratx, Ruth Mateu, ha declarat que el sector cultural «és un dels més damnificats degut a la feblesa estructural que pateix i en no ser considerat un producte de primera necessitat». Per això, diu Mateu, «els regidors i regidores de Cultura de MÉS per Mallorca, que treballen per dur els escenaris a tots els racons de Mallorca i mostrar la gran qualitat de les produccions illenques».

Mateu ha explicat que les regidories de MÉS han emprès «diverses iniciatives per donar suport al sector cultural». Entre d’altres, cita exemples com el programa de Nits a la fresca d’Andratx; els diferents actes culturals que ha impulsat l’Ajuntament de Mancor i que ha inclòs concerts per a infants, xeremiers o teatre o el cicle de concerts “Km 0” que s’han programat a sa Pobla. Per això, ha animat tots els consistoris i institucions a «estar al costat del sector».

Suport del Consell

Per últim, la consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha recordat que la institució ha modificat la convocatòria del CACIM (Catàleg d’Activitats Culturals) i n’ha ampliat el catàleg per tal de facilitar als consistoris la reprogramació de les activitats previstes durant l’estat d’alarma i també la contractació de noves durant el que queda d’any. Així, Busquets ha recordat que «són més de 500 espectacles i activitats de qualitat de companyies mallorquines» i ha reiterat el seu compromís per facilitar que la cultura arribi a cada racó de Mallorca. Per això, es manté el pressupost destinat als ajuntaments per a la programació d’activitats culturals, 800.000 euros, i s’ha ampliat el termini per a la realització d’activitats, inicialment previst fins al 30 de juny, fins al 30 de novembre. Tant Noguera com Busquets han coincidt que «la cultura és segura» i han recordat la importància de respectar els protocols de seguretat i higiene.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.