Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriben altres cinc embarcacions a les Balears amb més de 50 migrants a bord

La Guàrdia Civil ha detingut la majoria dels migrants arribats a les costes de les Balears. | E.P.

Un total de 51 persones migrants, possiblement procedents d'Algèria, han estat detingudes aquest diumenge, després d'haver arribat durant aquesta jornada a les costes de Mallorca, Eivissa i Cabrera en un total de cinc barques.

Segons ha informat la Delegació del Govern aquest diumenge, un total de 51 persones migrants, possiblement procedents d'Algèria, han estat detingudes aquest diumenge -49 per la Guàrdia Civil i dues per Policia Local-, després d'haver arribat durant aquesta jornada a les costes de les Illes.

La primera embarcació localitzada ha estat la detectada a les 03.00 hores en cala Màrbol, a ses Salines (Mallorca), on s'ha detingut a 14 migrants, 12 homes i dues dones -una d'elles menor-.

Poc després, al voltant de les 04.30 hores ha arribat al port d'Eivissa, al moll vell, una altra embarcació, en aquesta ocasió amb un total de set migrants, tots els quals han estat detinguts.

Posteriorment, al voltant de les 05.30 hores el Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) i agents de Guàrdia Civil de Cabrera han localitzat una tercera embarcació quan navegava en aigües al nord d'aquesta illa.

En relació amb aquesta embarcació, Delegació del Govern ha donat a conèixer que la nau ha estat interceptada i duta a la Colònia de Sant Jordi; així com que els 14 ocupants han estat detinguts.

Ja de dia, al voltant de les 09.00 hores, segons Delegació del Govern, un particular ha avisat als Serveis d'Emergències 112 d'una barca en cala Beltran, a Cala Pi, a Llucmajor (Mallorca).

Sobre aquesta embarcació, ha destacat que la Guàrdia Civil ha localitzat la barca a terra. Per això, ha activat un dispositiu de recerca per a tractar de localitzar els ocupants. Dos dels ocupants han estat localitzats i detinguts per la Policia Local.

També aquest matí, ha afegit Delegació, la Guàrdia Civil ha localitzat una cinquena embarcació a Cabrera. En concret, ha detallat, en la zona del far de n'Ensiola, detenint a altres 14 migrants.

El Servei Marítim de la Guàrdia Civil durà aquests 14 migrants al port de Palma, en concret, al dic de l'Oest, on quedaran a càrrec de la Policia Nacional espanyola.

En total, per tant, en aquest diumenge, s'han localitzat cinc barques, que se sumarien a les 20 que s'han registrat a les Balears al llarg d'aquest 2020.

Per tal d'atendre els migrants arribats a Mallorca i Eivissa, s'han mobilitzat els equips de Creu Roja. A més, en el cas del Port de Palma s'ha mobilitzat també Sanitat Exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.