Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern assegura que defensarà el descompte de resident que l'Airef vol eliminar

La portaveu del Govern Pilar Costa, ha assegurat que l'Executiu defensarà el descompte de resident, després que l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) reclamés limitar les subvencions que s'atorguen als ciutadans de les Balears i Canàries perquè realitzin viatges amb avió a la Península.

Així ho ha assenyalat Costa durant la roda de premsa del Consell de Govern d'aquest divendres, en la qual ha recordat que el descompte del 75 per cent «està recollit en la llei i plenament en vigor».

L'Airef va proposar aquest dijous que es limitessin les subvencions, fixant una subvenció màxima per resident, o bé delimitar el nombre de vols que puguin realitzar a l'any. Des de l'entitat s'assegura que l'increment del percentatge subvencionat des del 50% fins al 75% ha encarit entre un 12% i un 15% el preu dels bitllets.

Costa ha recordat que aquesta bonificació es dóna per a compensar la insularitat, ja que els ciutadans de les illes usen l'avió com a mitjà de transport principal. «No estarem d'acord en cap modificació que suposi menyscabar els drets dels ciutadans de les illes», ha assenyalat, alhora que ha afegit que a les Balears «la mobilitat aèria no és un caprici».

Així mateix, la portaveu del Govern ha destacat que «si hi ha una pujada de preus és aquí on cal posar la lupa per part del Govern central, en cas que les companyies aprofitessin les pujades del descompte de resident». D'aquesta manera, Costa ha sol·licitat que «si ha d'haver-hi estalvis en cap cas això perjudiqui els ciutadans de les illes i que es vigili tot el que s'hagi de vigilar».

«Des del Govern tenim clar que defensarem els interessos dels residents i els illencs, i això significa que es defensarà el descompte que ens ha costat aconseguir durant tants anys», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.