Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM difon un protocol d'actuació davant casos d'agressions lingüístiques

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha difós aquest dijous un protocol d'actuació davant els casos reiterats de maltracte lingüístic cap als catalanoparlants, tant a establiments comercials com a l'administració.

El protocol recomana actuar amb calma i demanar ser atesos per una altra persona si contesten 'no te entiendo', «recorda que parlar en català és un dret legal establert a l'Estatut d'Autonomia i dóna pautes a seguir en cas que no es respectin els drets lingüístics, entre altres la comunicació dels fets a la Direcció General de Política Lingüística».

L'ASM ofereix l'adreça de correu denuncies@assembleamallorca.cat per fer-hi arribar els fets ocorreguts, amb el compromís de fer-los arribar als mitjans i compartir-los amb altres entitats en defensa del català, com l'Obra Cultural Balear i la Plataforma en defensa de la Llengua, a fi de dur un registre el més complet possible.

L'ASM continua considerant el rei espanyol Felipe V «com a principal responsable de l'onada d'agressions lingüístiques, arran del famós discurs del 'a por ellos' de 3 d'octubre de 2017, i li exigeix que insti públicament els castellanoparlants a respectar la llengua dels mallorquins». Al mateix temps, han denunciat el silenci de la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, a la petició d'una entrevista per tractar aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.