Setmanari d'informació local - 138 anys

Desenes d'organitzacions reivindiquen una «resposta social col·lectiva davant la crisi sense precedents»

Les entitats adherides al manifest 'La vida en el centre' han reclamat aquest dijous «una transició ecosocial» per a fer front a la caiguda del turisme derivada de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19.

En una convocatòria aquest dijous horabaixa a la plaça d'Espanya de Palma, les associacions han demanat articular una «resposta social col·lectiva per a propiciar una mobilització social sense precedents i exigir la transformació política, social i econòmica».

«Les recomanacions de no viatjar a Espanya, incloses les Illes, fetes aquesta setmana pels governs del Regne Unit i d'Alemanya, deixen en dubte l'esperança que l'obertura dels mercats turístics pogués esmorteir una mica la caiguda de l'activitat econòmica a les Balears», han assenyalat.

Les entitats han considerat que «una economia intensiva turística porta a una vulnerabilitat absoluta». «Des dels inicis de les negociacions per a la reactivació econòmica, el teixit social ha ofert propostes que en cap cas han estat considerades», han criticat. En aquest sentit, han recalcat la importància de «repensar col·lectivament la recuperació conjunta que ha d'enfocar-se cap a la transformació del model productiu».

«Sabem que seran necessàries mesures socials de xoc més ambicioses que les plantejades fins ara, per a fer front a una temporada turística que ja és insalvable», han assegurat. Més de 150 entitats s'han adherit al manifest 'La vida en el Centre' des de la seva presentació el mes de maig passat, per a donar resposta des del teixit social a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.