Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets reivindica el català com a «llengua de cohesió» durant el ple del Consell

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat aquest dijous durant el ple de la institució insular la importància de «defensar i promocionar» el català, el qual ha reivindicat com «una llengua de cohesió».

Segons ha informat MÉS, Busquets ha defensat la llengua catalana dels atacs de Vox i ha assenyalat que «es continuarà complint el reglament que l'extrema dreta acusava d'inconstitucional».

D'altra banda, el ple del Consell ha aprovat una moció presentada pels socis de l'equip de govern (PSOE, MÉS i Unides Podem), on se sol·licita al Govern espanyol que consensuï amb els ajuntaments la possibilitat de gastar els romanents de tresoreria dels quals disposen.

«La proposta de l'Estat està molt lluny del que reclamem», ha explicat el portaveu ecosobiranista en la institució insular, Guillem Balboa.

En aquest sentit, ha exigit que es «respecti l'autonomia municipal i que els ajuntaments puguin utilitzar els romanents per a fer front a la crisi de la COVID-19 i les seves conseqüències socioeconòmiques».

Així mateix, MÉS ha destacat que al començament del ple, Joan Llodrà Gayà (Manacor, 1972) ha pres possessió de la seva acta de conseller electe del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.