Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB assegura que canviar la indústria turística i adaptar-se a la crisi climàtica genera llocs de treball

41797

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha assenyalat que impulsar canvis en la indústria turística, adaptar-se i avançar-se als reptes de la crisi climàtica «és una font de generació de llocs de treball» diversificats i que poden sostenir en un futur pròxim, «una part important del teixit laboral de les Illes».

El GOB s'ha referit especialment a l'impuls de tecnologies per a tancar el cicle de l'aigua, que només en els establiments hotelers, han assegurat, generaria un estalvi «molt significatiu» d'aigua i al voltant de 500 llocs de treball en cinc anys.

En aquest sentit, en relació amb el projecte de llei de reactivació econòmica, l'entitat ha criticat que el Govern no aposti per «exigir compromisos ambientals» en les mesures de reactivació i no tingui present que s'afronta, a més d'una crisi econòmica «sense precedents», una crisi climàtica també sense precedents.

Donis del GOB han insistit que les mesures d'incentiu o rescat han d'anar lligades a l'obligatorietat que els establiments turístics redueixin la seva petjada hídrica. Per a reduir el consum d'aigua en hotels i altres tipus d'edificis, han explicat, ja existeixen una àmplia gamma de tecnologies de tractament d'aigua que permeten tractar i reutilitzar l'aigua en el mateix hotel.

Segons han apuntat, aquestes tecnologies per a reutilitzar l'aigua en els edificis també es poden instal·lar en cases unifamiliars i plurifamiliars i edificis públics. A més, han afegit, tancar el cicle de l'aigua podria donar lloc a un estalvi mitjà de 20 metres cúbics al dia per hotel. En aquest sentit, tenint en compte que els hotels estan oberts una mitjana de sis mesos l'any, el volum d'aigua que es podria arribar a estalviar seria de 6,9 milions de metres cúbics, un 63 per cent de la capacitat dels embassaments de Cúber i Gorg Blau.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.