Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] DONALLOP torna als escenaris amb nou noves dates del Crisàlide Tour

41769

En aquests moments d'incertesa la programació cultural té una importància cabdal. El duet mallorquí DONALLOP des dels seus inicis ha mostrat una gran capacitat per a reinventar-se, evolucionar i desenvolupar la seva capacitat artística, sobretot, damunt els escenaris on la seva activitat ha estat continuada i encomanadissa, així com ho és la seva música.

La voluntat de connectar i transmetre emocions és, i ha estat sempre, la pedra angular des d'on DONALLOP han construït una carrera amb més de tres-centes actuacions en directe a les seves espatlles. Amb la vista posada ja al 2021 i amb un nou treball previst per a editar aquesta propera tardor, un nou EP enregistrat amb el seu productor de capçalera, Paco Loco, la banda mallorquina programa i reprograma la seva gira de presentació de Crisàlide (abril 2019), un disc que partia de la reflexió sobre la incomunicació dins un món hiperconnectat, i que enguany, a la vista dels esdeveniments, el seu missatge és més vigent encara. Viure cada dia com si fos el darrer, tenir cura per les persones estimades, anhelar una comunicació real, ser conscients de l'abús tecnològic al qual estam sotmesos i així com també ser-ho dels reptes que estan per venir, el més urgent, el canvi climàtic, els mallorquins resen al seu tall 'Camins de pedra': «Què vols fer, ara ja? Aquest món se desfà...».

El camí d'aquest estiu i principi de tardor del grup és ampli i extens al llarg de tota la geografia de l'escena independent, començaran el 31 de juliol al XVIIIè Solsona dona la nota, a Solsona, la ciutat que els ha acollit aquests darrers quatre anys i des d'on s'han gestat els seus anteriors treballs i gires. Un retorn en forma de concert a una ciutat estimada dins un cicle de concerts d'estiu ja consolidat. El proper 6 d'agost a Selva. Si Solsona és la seva segona llar, Selva és el poble que ha vist néixer les veus i les inquietuds artístiques de na Joana i en Pere. De nou una manera de donar les gràcies al seu poble, dins unes festivitats, les Festes de Sant Llorenç, extraordinàries i plenes de cura per la cultura. El 16 d'agost a Campanet dins un cicle, el Melodies a l'aire, que s'inaugura enguany, una proposta valenta i expansiva. Ho faran al costat de noms de la talla de Joan Miquel Oliver o la catalana Suu.

L'11 de setembre debutaran a la Sala Creedence de Saragossa. Una sala amb nou anys de progamació i lluita per la música en directe que aposta per incloure una vetllada amb la música dels mallorquins. El 19 de setmebre arribarà el torn de La Casa Cantonera, a Algemessí. L'únic espai cultural que ha acollit el directe del duet en les seves vuit anteriors gires consecutives des del llançament del seu primer treball 'Veus que vius' (2013). Un exemple d'amor per la cultura i el detall des de la Ribera valenciana.

El mes d'octubre tornen a Catalunya per a donar el tret de sortida, el dia 3, al Festival Accents de Reus. Tendran l'honor de fer el concert inaugural del festival als Jardins de La Casa Rull, en horari de vermut. El festival s'ha convertit ja en un clàssic durant la tardor a les terres tarragonines. Una setmana després, el 10 d'octubre, a Cervera, la capital de la Segarra, presentaran el seu disc a la sala LA COVA. El seu concert serà la reopertura d'aquest espai cultural a la Catalunya Central. Per a posar punt i final a aquesta tanda de concerts el grup farà cap a Eivissa, el 15 d'octubre a Sa Qüestió i el 16 d'octubre, al Centre Cultural Gabrielet de Sant Francesc a Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.