Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort inicia els tràmits per a cercar un local en Pere Garau on instal·lar una biblioteca municipal

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres el plec de condicions per a l'arrendament d'un bé immoble en Pere Garau on instal·lar una biblioteca municipal a la barriada, segons ha informat Cort.

«Pere Garau té una població aproximada de 30.000 persones i no disposa d'equipaments culturals públics. És una demanda i una necessitat social que hem de resoldre», ha assenyalat el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

El preu del contracte s'establirà en una renda mensual que podrà oscil·lar entre els 800 i els 2.100 euros més IVA per mes, però podrà ser millorat a la baixa pels proponents.

Respecte a la situació, superfície i característiques de l'immoble, s'han definit quatre zones prioritàries en funció de les variables de necessitat de serveis, distància amb altres biblioteques, proximitat a línies de transport públic i transport de població en general.

Zones de prioritat per a la biblioteca

Segons Cort, la primera zona de prioritat és la Plaça Pere Garau i la zona de prioritat 2 és l'àrea delimitada pels carrers Joan Bauzà, Jeroni Rosselló, Beatriu de Pinós, Isidor Antillón, Bartolomé Torres i la plaça Pere Garau.

D'altra banda, la zona de prioritat 3 és la compresa pels carrers Joan Bauzà, plaça Francesc Garcia Orell, Nuredunna, Pere d'Alcàntara Penya, Aragó, Faust Morell, i la zona 2.

Així mateix, la quarta zona de prioritat és la delimitada per les vies Aragó, Metge Josep Darder, plaça Miquel Dolç, Reis Catòlics, Gabriel Carbonell, i les zones 2 i 3.

Més enllà d'aquestes zones prioritàries s'han marcat també una sèrie de carrers amb interès especial i que comptaran amb una doble puntuació com són: plaçaa Pere Garau, Lucca de Tena, Faust Morell, Nicolau de Pacs, Uetam, Francesc Manuel dels Ferrers, Arquebisbe Aspàreg, Adrià Ferran, Gabriel Llabrés i Capità Vila.

Característiques de l'immoble

A més de la ubicació, l'immoble haurà de complir una sèrie de característiques com són tenir una superfície mínima de 200 metres quadrats, estar situat en planta baixa i que sigui adequat per a l'ús al qual es destinarà.

Així mateix, haurà de disposar de zones amb llum natural i fàcil visibilitat des de l'exterior, tenir un mínim de dos banys, zona de serveis de neteja o amb fàcil accés i dotació d'instal·lacions suficients per a ser utilitzat com a biblioteca.

El local ha de complir la normativa de supressió de barreres arquitectòniques, disposar d'instal·lació d'aire condicionat amb servei de fred i calor i tenir un informe favorable de la Inspecció Tècnica d'Edificacions (ITE) o estar en condicions d'obtenir-lo.

D'acord amb el consistori, el període de licitació s'obrirà al llarg del mes d'agost i fins al pròxim 20 de setembre. Els interessats podran accedir a la documentació a través del portal de contractació de l'Ajuntament de Palma.

«La biblioteca que volem en la barriada ha d'anar més enllà de la seva funció de promoció de la lectura i el coneixement i establirà relacions de cooperació amb el teixit associatiu i cultural del barri», ha conclòs Noguera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.