Setmanari d'informació local - 138 anys

Treballadors de l'EMT faran vaga al setembre per la privatització de corredors i la supressió de línies

El Comitè d'Empresa de l'EMT de Palma ha anunciat que faran aturades i vagues al setembre per la privatització de corredors i la supressió d'algunes línies per l'estat d'alarma que no s'han recuperat.

Segons ha concretat el comitè en un comunicat després de la celebració d'una assemblea de treballadors, hi haurà vaga indefinida de 24 hores des de les 00.00 hores del dia 14 de setembre.

Així mateix, els dies 7, 9 i 11 de setembre hi haurà aturades parcials de 08.00 a 10.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores.

El Comitè d'Empresa ha criticat el batle de Palma, José Hila, per permetre que una empresa privada exploti el corredor Cala Major - Sant Agustí, a més de «no moure un dit» per rescatar l'explotació del tren i el bus turístic, després de «prometre una aposta per una empresa pública de transport urbà».

També segons el comitè s'han convertit línies que estaven actives abans de l'estat d'alarma en serveis a la demanda «privant els residents d'algunes zones d'un servei regular de transport».

Per al comitè, les accions van encaminades a «carregar-se» l'empresa pública en benefici de l'empresa privada.

El Comitè d'Empresa ha reclamat, a més, que es retorni als treballadors les vacances i permisos retribuïts de 2018 i 2019 que l'empresa ha obligat a agafar o que han caducat.

També han demanat que s'instal·lin banys a tots els finals de línia i que es netegin diàriament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.