Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren 24 casos nous de coronavirus en un dia

El Servei balear d'Epidemiologia, depenent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat 24 casos més de coronavirus que aquest dilluns. A més, a les Balears hi ha 156 casos actius.

Segons ha informat la Conselleria, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.402 casos a les Balears en el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D'aquests casos comunicats, 2.082 corresponen a Mallorca, 110 a Menorca, 194 a Eivissa i 16 a Formentera.

D'altra banda, 2.121 persones s'han curat, els mateixos que aquest dilluns. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l'acumulat a les Balears és de 230 persones mortes per coronavirus.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per part seva, informa que hi ha 267 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D'aquestes persones, hi ha 48 casos en atenció hospitalària -set en l'UCI- i 219 en primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 43 persones hospitalitzades, sis de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva. 192 persones són seguides en el domicili per part del servei d'atenció primària.

A Menorca hi ha una persona ingressada a l'Hospital Mateu Orfila i 15 són ateses en el domicili per part de primària. A Eivissa són quatre les persones hospitalitzades -una en l'UCI-. A més, vuit casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i quatre a Formentera.

Quant als professionals sanitaris, hi ha 73 que es troben en vigilància -55 a Mallorca, una a Menorca i 17 a Eivissa- i deu que tenen el contagi actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 369 casos entre el personal sanitari des que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat, així mateix, han dut a terme 183.673 proves -142.308 PCR, 10.801 test ràpids d'anticossos i 30.564 serologies-.

Quant a la situació a les residències de majors, els centres han notificat un usuari amb contagi actiu per coronavirus i el balanç d'afectació en aquests centres, fins a aquest dimarts, és de 259 usuaris que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, set treballadors són positius actius en SARS-CoV-2. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.