Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma llança un vídeo per a conscienciar sobre els riscos sanitaris i ambientals de llançar màscares al terra

L'Ajuntament de Palma ha publicat un espot per a cridar atenció sobre els perjudicis per a la salut, la neteja i el medi ambient que té tirar les màscares o els guants de plàstic fora de les papereres o els contenidors corresponents.

Segons ha assenyalat el Consistori, el vídeo forma part de la campanya 'Palma és ca teva, cuida-la!', contra els comportaments incívics a la ciutat desenvolupada en els últims mesos.

En concret, l'espot reflecteix situacions que es produeixen als carrers, com quan en sortir d'un supermercat es llancen els guants de plàstic al sòl, provocant amb això un perill de transmissió del virus que en el vídeo s'escenifica de manera «molt crua» en recollir un infant petit un guant i portar-l'hi a la boca.

Riscos per a la salut i el medi ambient

L'Ajuntament vol cridar igualment l'atenció, no sols sobre els riscos que suposa per a la salut pública abandonar als carrers de la ciutat màscares i guants en l'actual situació d'emergència sanitària, sinó també per al medi ambient, atès que molts d'aquests elements de plàstic acaben en la mar.

Segons han afegit, això implica un fort impacte que suposa que aquest tipus de materials triguin un mínim de cent cinquanta anys a degradar-se, o els microplàstics que posen també en perill la salut en integrar-se a la cadena alimentària.

La campanya 'Palma és ca teva, cuida-la!' consta d'una sèrie de fases que es van iniciar per a conscienciar d'un comportament cívic en les festes passades de Sant Sebastià i ara, amb aquesta nova etapa, per a evitar que es llancin màscares i guants.

En els pròxims mesos es promocionaran altres fases de la campanya que tendran com a protagonistes les pintades vandàliques o els excrements de cans. Els formats de campanya inclouen espots, cartells, publicacions en xarxes socials o publicitat en mitjans de comunicació com a televisió, premsa i ràdio.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.