Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana que el president de l’Autoritat Portuària sigui apartat de l’activitat de gestió al capdavant de l’entitat

La Comissió Executiva de MÉS per Mallorca ha acordat aquest dilluns exigir a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que aparti de manera immediata el president de l’Autoritat Portuària de les Balears (APB), Joan Gual de Torrella, de tota activitat de gestió. Aquesta és la millor decisió davant la rellevància dels fets investigats per als ecosobiranistes. L’executiva de MÉS per Mallorca ha analitzat el cas amb la informació disponible i ha valorat la situació en la qual es troben les persones objecte d’investigació, entre elles el president de l’Autoritat Portuària.

Per tant, des de MÉS per Mallorca, demanen a la presidenta del Govern que proposi que sigui apartat de la gestió com marca la Llei de Ports de l’Estat en els següents termes: El president de l'Autoritat Portuària serà designat i separat per l'òrgan competent de la Comunitat Autònoma o de les Ciutats de Ceuta i Melilla entre persones de reconeguda competència professional i idoneïtat. La designació o separació, una vegada hagi estat comunicada al Ministre de Foment serà publicada en el corresponent Diari Oficial i en el Butlletí Oficial de l’Estat. Fou la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui proposà el seu nomenament l’any 2015 i ha de ser la presidenta qui proposi apartar-lo del càrrec de forma immediata.

Des de MÉS per Mallorca, comparteixen la presumpció d’innocència de totes les persones investigades però també la necessitat de preservar les institucions públiques davant presumptes delictes de corrupció on les màximes autoritats dels òrgans estan sent investigades i trobant-se en llibertat amb càrrecs.

No obstant això, MÉS explica que «valoram la feina feta per Joan Gual de Torella i el seu tarannà dialogant durant els darrers anys». «De fet, la seva predisposició i entesa amb els municipis portuaris de les Iles Balears ha fet possible dur endavant projectes com el port Petit al Molinar, entre d’altres», han remarcat.

Per això, consideren que la millor manera de procedir per preservar la imatge de la institució pública i la feina realitzada i que els investigats puguin exercir millor els seus drets de defensa, és apartar-lo del seu càrrec.

De fet, el desig de MÉS per Mallorca és «poder esclarir el més aviat possible els fets investigats per no deteriorar la imatge pública de les institucions, sempre respectant el treball de la justícia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.