Setmanari d'informació local - 138 anys

Montse Homs guanya el 39è Premi Guillem Cifre de Colonya

L'escriptora Montse Homs Aumatell ha estat proclamada guanyadora del XXXIX Premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya 2020 per la seva obra Arracades d'avellaner.

El premi de Narrativa Infantil i Juvenil Guillem Cifre de Colonya està patrocinat per la Fundació Guillem Cifre de Colonya i compta amb el suport de l'editorial Barcanova, que publica les obres guanyadores. El premi guardona novel·les en català dirigides a infants i joves de 8 a 14 anys i està dotat amb una quantitat de 7.000 euros.

Montse Homs va néixer en la localitat catalana de Gurb el 1960 i ha estat mestra durant més de 30 anys durant els quals va publicar 'Els Murris', un material per a l'aprenentatge de la lectoescriptura que inclou dotze contes literaris.

També ha publicat contes en la revista Cavall Fort i en aquest moment està preparant una compilació de poemes. S'ha format com a escriptora a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barceloní.

Arracades d'avellaner, és una novel·la de base realista amb tocs de fantasia protagonitzada per una nina de set anys, Lisa, i la seva mascota, Ketti, una guineu domesticada, que té dos anys. La guineu és, precisament, la narradora dels esdeveniments i, com les faules, ens apareix gairebé humanitzada. Lisa viu en una mena de paradís o de bombolla idíl·lica (família, entorn natural i social, joguines...) que de cop es trontolla per un fet aparentment insignificant que el tibant tot.

La tendresa i la placidesa que fins i tot en aquell moment l'havien dominat tot esdevenen incertesa i temor, sensacions que afecten la vida familiar, i sobretot a Lisa, que malalta. Ketti i l'avi Pere seran fonamentals en el moment de superar-lo i tornar les aigües a port. En tot el relat, les transicions entre el que és real i el que és pura fantasia se succeeixen d'una forma tranquil·la i, per al lector, encantadora.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.