Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB demana la destitució de Gual de Torrella i un «canvi de model» de l'Autoritat Portuària

Esquerra Unida de les Balears ha demanat aquest dilluns la destitució del president d'Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella Aquesta. EUIB ha recordat que aquesta setmana passada agents de la Guardia Civil han escorcollaren les oficines d'Autoritat Portuària de Palma, Maó i Eivissa per ordres de la fiscalia anticorrupció a causa, segons informa la premsa, de presumptes irregularitats en l'adjudicació de concessions.

La formació ha apuntat que sempre han criticat, que «la privatització del domini públic, mitjançant concessions administratives, i l'externalització de serveis públics mitjançant contractes amb empreses privades són, expressions del model socioeconòmic neoliberal dominant a la nostra societat». «En vers de vetllar per la gestió directa, mecanisme que defensa l'interès públic i la capacitat de les administracions d'intervenir» afegeixen.

En aquest sentit, el coordinador de la formació Juanjo Martínez ha denunciat que «la gestió en mans privades oblida l'objectiu de diverses institucions, que són la de fer prevaldre els interessos de la ciutadania front als interessos privats que cerquen com a llops nixos de negocis que haurien d'estar al servei de la gent i no d'interessos econòmics».

Així mateix, EUIB ha criticat el «continuisme» que la gestió que Gual de Torrella ha desenvolupat al capdavant d'una empresa pública com l'APB, «amb una política privatitzadora dels espais públics i de centenars de serveis portuàris arreu de les Illes Balears». I assenyalen que «davant això entenem com a formació que ni era la persona idònia, i que ni el Govern de les Illes Balears ni el Gobierno de España han tingut mai la intenció de canviar l'actual model depredador i extractivista».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.