Setmanari d'informació local - 138 anys

El Bisbe Taltavull cau en la trampa gonellista

Tot i que com a Bisbe, Sebastià Taltavull, sap llatí, aquesta setmana ha pecat d'innocent i s'ha deixat manipular com un aprenent d'escolanet.

El Bisbe de Mallorca ha caigut de quatre potes en la trampa parada pel grupúscul secessionista autodenominat 'Fundació Jaume III' i no només s'ha fotografiat amb alguns membres emmascarats del col·lectiu gonellista, sinó que ha permès que aquests parlin en nom seu, sense rectificar-los.

Sebastià Taltavull havia declarat que la llengua pròpia de les Illes Balears és el català, cosa que diu la ciència i la llei, però l'organització gonellista, seguint el seu modus operandi habitual, en va intentar fer un escàndol, amb l'objectiu que el bisbat caigués en la trampa de fer-los cas.

Finalment, aquest dimecres, els components de l'organització secessionista, Gari Duran, Fernando Fortuny i Joan Pons, es varen trobar amb el Bisbe per demanar a la Diòcesi de Mallorca «que la litúrgia i les fulles parroquials siguin en mallorquí, per a apropar-se als fidels de l'illa» i proposar que «l'Església vagi prioritzant el mallorquí oralment i per escrit» i que «s'anunciïn les misses amb el nom de mallorquí, així com a València s'anuncien en valencià».

El grup també parla en nom del Bisbe i afirma que que Taltavull «s'ha compromès a prioritzar el mallorquí i les formes pròpies dins de la Diòcesi de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.