Setmanari d'informació local - 138 anys

Exigeixen un decret urgent perquè els cavalls de les galeres no surtin al carrer durant qualsevol alerta meteorològica

El partit ecoanimalista, Progreso en Verde «exigeix» a l'ajuntament de Palma «l'aprovació d'un decret urgent per a protegir als cavalls de les galeres». Després de comprovar els darrers dies com alguns conductors de les galeres de Palma, circulaven i romanien en les parades de la ciutat, malgrat estar prohibit, quan es decreta alerta groga per altes temperatures, la formació política «exigeix l'aprovació d'un decret urgent pel qual els cavalls de les galeres no puguin sortir al carrer els dies que es decretin alertes meteorològiques de qualsevol tipus, altes temperatures, pluges o vent».

Progreso en Verde lamenta «la permissivitat de l'ajuntament de Palma amb les infraccions dels conductors de les galeres» i explica que «en tan sols uns dies, s'han detectat diversos incompliments d'ordenances per part dels conductors: més passatgers del permès, passatgers en el pescant, circular en alerta per altes temperatures...».

El partit ecoanimalista afegeix que en els darrers dies i segons fonts de la Policia Local, les galeres poden romandre a les seves parades, de 12.00 a 17.00, «quan el decret diu que en alerta per altes temperatures, no poden circular».

«No podem entendre com així permeten que els cavalls estiguin cinc hores al sol sense poder moure's, malgrat les altes temperatures» afirmen.

«Benestar animal? Ja fa rialles. Els animals necessiten decisions valentes i fins al moment aquestes no arriben per part de l'ajuntament de Palma. Ni hi ha control, ni seguiment, res. Els conductors de les galeres segueixen sense obeir res ni a ningú i els cavalls paguen les conseqüències», ha declarat Guillermo Amengual , president de Progreso en Verde.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.