Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort sortejarà l'adjudicació de parcel·les i taules de cultius de la Xarxa d'Horts Urbans

L'àrea d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma ha convocat per a la setmana vinent els sortejos per a particulars i entitats dels horts urbans i taules de cultiu de la Xarxa d'Horts Urbans, tal com preveuen les bases reguladores de la tercera convocatòria de l'assignació d'ús privatiu de parcel·les i taules de cultiu.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest divendres, l'àrea d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma ha convocat per a la setmana vinent els sortejos per a particulars i entitats dels horts urbans i taules de cultiu de la Xarxa d'Horts Urbans, tal com preveuen les bases reguladores de la tercera convocatòria de l'assignació d'ús privatiu de parcel·les i taules de cultiu.

Pel que fa a particulars, el sorteig de parcel·les de cultiu tendrà lloc dimarts que ve, dia 28 de juliol, a les 11.00 hores a les instal·lacions del magatzem del Departament d'Infraestructures i Accessibilitat, a Son Pacs (Camí dels Reis, 400). Entraran en aquest sorteig els inscrits en el seu moment en el període establert per a sol·licituds. Aquestes persones podran ser presents durant el sorteig, que s'ha previst complint les mesures sanitàries.

Mentrestant, el sorteig per a entitats o bé associacions sense ànim de lucre tendrà lloc aquest pròxim divendres, 31 de juliol, a les 11.00 hores al Parc Urbà de Son Parera (carrer de Golf de Càdis, 1). Per a aquestes entitats, les bases ja preveien, d'igual forma, un termini d'inscripció.

Per a la regidora d'Infraestructures, Angélica Pastor, a Palma, «els horts urbans tenen un marcat caràcter social i generen molta demanda, especialment en aquests moments, en el sentit d'autoproveïment de productes saludables».

Estructura de la Xarxa d'Horts Urbans

Sobre la Xarxa d'Horts Urbans, la regidoria ha recordat que aquesta experiència en 2010 es va iniciar amb la creació de cinc horts urbans, dividits en parcel·les, situats en els cinc districtes de Palma, un per a cada districte. Si bé, actualment hi ha un total de 126 parcel·les i tres blocs amb 12 taules de cultiu cadascun.

Així doncs, ha explicat, actualment, l'estructura de la Xarxa d'Horts Urbans a Palma es divideix en petites parcel·les de 20 metres quadrats i tres blocs amb 12 taules de cultiu cadascun.

Concretament, ha detallat, existeixen un total de 36 parcel·les en l'Hort Urbà del Viver Municipal, 30 parcel·les en l'Hort Urbà del parc de *sa Riera, 20 parcel·les en l'Hort Urbà del parc de *ses *Sorts i altres 40 parcel·les en l'Hort Urbà del parc de Son Perera. També al parc de Son Perera es troben els tres blocs amb 12 taules de cultiu cadascun.

Sobre aquest tema, Pastor ha explicat que la implantació dels horts en diversos punts del municipi ha seguit «un procés de millora contínua» i ha destacat el «compromís municipal» amb aquest equipament.

Així mateix, ha apuntat que, amb la idea de ser més àgils en el sistema de gestió dels horts urbans, s'ha creat una «llista d'espera», per a persones físiques i per a associacions o entitats que treballen amb persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social, de la qual podran resultar nous adjudicataris de llicències atesa la seva manca de caducitat.

Beneficiaris

Pel que fa a les 126 parcel·les, Cort ha comunicat que poden ser beneficiaris persones físiques que tinguin com a mínim 65 anys, que no disposin de l'ús de cap altre hort, municipal o privat, en el municipi de Palma i que no estiguin empadronats amb una altra persona adjudicatària d'un hort, entre altres.

Les persones físiques beneficiàries de l'ús de parcel·les de cultiu desenvoluparan personalment les activitats objecte de la llicència a atorgar, ha destacat, encara que podran disposar del suport d'un màxim d'una persona qui podrà ajudar a l'adjudicatari o substituir lo quan sigui necessari.

També podran ser beneficiàries tant associacions com entitats sense ànim de lucre amb objecte social dirigit bé a les persones amb discapacitat auditiva, psíquica i visual, o bé, a aquelles que es trobin en procés de reinserció social i a realitzar activitats d'oci per a gent gran, sempre que totes compleixin els requisits establerts en les bases.

Amb tot, del total de 126 parcel·les, 12 s'han reservat a dones que compleixin els requisits, i 10 a associacions o a entitats sense ànim de lucre que compleixin els requisits.

Quant a la cessió dels tres blocs de 12 taules de cultiu del parc de Son Perera, adaptats a persones amb mobilitat reduïda els beneficiaris seran les associacions o entitats sense ànim de lucre amb objecte social dirigit a aquestes persones, que compleixin la resta de requisits establerts en les bases.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.