Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears identifiquen una mitjana de 6 contactes per cas de coronavirus rastrejat, la xifra més elevada de l'Estat

L’equip d’infermeres rastrejadores del Centre Coordinador de Covid-19 identifica i controla una mitjana de 6 contactes per cas rastrejat —la xifra més elevada de l'Estat—, ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, durant la reunió que ha mantengut amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, amb representants de diversos consolats per tal d’informar-los de la situació de la Covid-19 a les Illes Balears i també de les diverses mesures de control que han posat en marxa les administracions públiques.

Durant la reunió amb els representants dels consolats d’Alemanya, Dinamarca, França, Noruega, Regne Unit i Suècia, Gómez ha destacat la «bona situació» de la pandèmia en aquests moments a les Illes, on hi ha 124 casos positius actius, i el «control excel·lent» que es fa dels casos que es detecten.

La consellera ha informat que el dispositiu de 162 rastrejadors que hi ha a les Illes —155 en els centres de salut i 7 en el Centre Coordinador— controla una mitjana de 6 contactes per cas rastrejat, xifra pràcticament idèntica a la de les Canàries (les dues comunitats amb la dada més alta) i molt superior a la de la mitjana estatal.

Com a part de la tasca de control, Gómez ha anunciat que divendres començarà el cribratge dels treballadors de Mercapalma. Altres cribratges que ja s’han duit a terme són els dels treballadors i usuaris de les residències, els dels professionals del Servei de Salut i els dels escorxadors.

Gómez s’ha referit també a algunes de les mesures que ha posat en marxa el Govern per a evitar la propagació del SARS-CoV-2, com per exemple la implantació de l’ús obligatori de la màscara en la via pública o el tancament de determinats establiments a zones concretes per tal d’evitar aglomeracions de persones que no compleixen les normes de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.