Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal reclama que els esborranys de pressupostos «tenguin en compte» les Balears «des del primer moment»

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal ha demanat a tots els actors polítics de les Balears que «pressionin» als ministeris i organismes estatals quan falta una setmana perquè els ministeris facin arribar els esborranys dels seus pressupostos a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, perquè s'incloguin propostes concretes per a les Illes.

En un comunicat, Vidal ha reivindicat que la «situació dramàtica» en què aviat es trobarà Balears i el seu teixit socioeconòmic necessiten uns pressupostos «adaptats a la seva necessitat» i el fet que si es vol revertir l'infrafinançament històric «l'Executiu progressista ha de començar a fer passos des d'ara mateix».

Per a Vidal, és el moment que tots els actors polítics de les Balears comencin a «fer pressió» als ministeris i organismes estatals perquè dins de les seves propostes inicials per als pressupostos ja incloguin qüestions concretes per a les Illes. El senador ecosobiranista ha emfatitzat que el PSIB i Podem, partits de govern a Espanya, «estan en l'obligació de pressionar l'Executiu estatal en aquests moments inicials».

Per a Vidal les prioritats per a compensar el fet d'estar des de sempre «a la cua» en inversions territorials són la compensació del transport de mercaderies, un descompte aeri i marítim realment efectiu, el reforç de depuradores i infraestructures hidràuliques, un conveni de ferrocarrils just i el Règim Especial per a les Balears (REB).

El senador s'ha referit també al fet que Balears, com a territori «especialment afectat per la crisi de la Covid-19» no pot veure com el pla de xoc europeu de reconstrucció «passa de llarg, com tantes altres vegades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.