Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern expressa la seva aposta per «accelerar» la descarbonització

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, han expressat la seva aposta perquè s'acceleri el procés de descarbonització «deu anys abans de la data prevista» i les Balears siguin «pioneres» en transició energètica.

Segons ha indicat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, Yllanes i Pons han participat aquest dimecres en la presentació de l'informe 'Els territoris no peninsulars 100 per cent descarbonitzats en 2040', que ha tengut lloc en la seu d'Endesa.

L'acte ha estat presidit pel director d'Endesa a les Balears, Martí Ribas, i també ha comptat amb la presència del director general d'Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti; el director gerent de l'Institut Balear d'Energia (IBE) Ferran Rosa; el director general d'Habitatge, Eduardo Rosby; i el soci de Monitor Deloitte, Laureano Álvarez.

L'informe, que ha elaborat Monitor Deloitte en col·laboració amb Endesa, planteja accelerar la descarbonització a Balears i les Illes Canàries deu anys abans del previst, és a dir, en 2040. En concret proposa convertir les illes en un «banc de proves» per a tot l'Estat espanyol que serveixi de «palanca» per a impulsar i avançar en la transició energètica i demostrar que en territoris concrets «es pot executar la descarbonització en vint anys».

El text detalla també que per a poder accelerar la descarbonització energètica a 2040 en els dos arxipèlags seria necessària una inversió de 30.000 milions d'euros per a les pròximes dues dècades. A les Balears implantar un sistema energètic completament descarbonitzat permetria reduir fins a un 72 per cent la despesa energètica en les llars i generar fins a 45.000 llocs de treball, segons el pla.

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha defensat que les illes poden i han de ser «pioneres» en el procés de descarbonització i aconseguir-lo en 2040 és una «prioritat» no per al Govern, sinó per a tota la societat, perquè «permetrà viure millor».



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.