Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern facilita als ciutadans un formulari d'exempció de l'ús de la màscara per motius de salut

41547

El Govern ha fet públic un formulari perquè els ciutadans de les Illes Balears amb motius de salut justificats puguin signar una declaració de responsabilitat per no dur la màscara. Mitjançant aquest formulari publicat al portal web de l'IB-Salut deixa en mans dels ciutadans la decisió de protegir-se: «Tota persona que empleni i signi aquesta declaració es fa responsable de les conseqüències que es derivin de no complir les mesures de seguretat o d’haver declarat una informació inexacta sobre el seu l’estat de salut».

«En relació amb l'ús obligatori de màscara i la sol·licitud d'alguns usuaris de ser eximits del seu ús mitjançant certificat mèdic, el Servei de Salut ha decidit, d'acord amb les directrius de la Conselleria de Salut, redactar un formulari d'autodeclaració d'estat de salut com eximent de l'ús de la màscara», han explicat des del Servei de Salut.

Quan hi ha excepcions en l'ús de màscara?
Qualsevol excepció ha d’estar del tot justificada, perquè no dur la màscara posa en risc la salut pròpia i la dels altres.

Motius de salut justificats. Es tracta de casos molt excepcionals, als quals habitualment es recomana mantenir-se en aïllament per no exposar-se al contagi perquè són vulnerables. Només en aquests casos les persones afectades poden fer servir la declaració d’estat de salut, que serveix perquè hi facin constar que compleixen alguna de les condiciones previstes i que es comprometen a no acudir a reunions o llocs on conflueixin persones que no siguin convivents seves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.