Setmanari d'informació local - 138 anys

El curs que ve comptarà amb un total de 458 professors nous

El conseller d'Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha anunciat aquest dimarts que el curs 2020-2021 a Balears comptarà amb un total de 458 professors nous, dels quals 325 aniran a escola pública i 133 a la concertada.

Així ho ha comunicat en una roda de premsa el conseller, en la qual ha detallat que dels 35 milions d'euros que s'invertiran en educació per al curs que ve, un total de 21 milions aniran destinats a la contractació del nou professorat i els altres 14 milions a cobrir necessitats com a temes de neteja o increment de les beques menjador.

Durant la roda de premsa el conseller March ha estat acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, i el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos.

March ha insistit que «no hi ha hagut cap retallada» en educació. «Ho puc dir més vegades però no més clar», ha indicat, alhora que ha afegit que la quota de l'any passat és sobre la que s'ha començat a treballar.

Així mateix, el conseller ha apuntat que aquest increment «demostra la capacitat i voluntat que té la Conselleria de millorar les condicions de les escoles». En aquest sentit, ha ressaltat que des de 2015 s'ha contractat un total de 1.969 docents nous, 350 en 2019, «la xifra més alta de docents que hi ha hagut mai a les Balears».

Segons ha explicat March, els altres 14 milions del fons per a educació es destinaran a qüestions com la compra de material de protecció per a fer front a la COVID-19, ajudes per a menjador, pla d'acompanyament escolar i reforç de la neteja. El conseller ha remarcat que l'increment en el material de protecció i la neteja també es farà a l'escola concertada. «No som una conselleria sectària», ha afegit.

Repartiment de «manera equitativa»

En aquest sentit, Morante ha explicat que els docents s'han repartit de manera equitativa «prop d'un 70% va als centres públics i el 30% a la concertada». A més, els criteris de distribució del professorat es basen a dotar de docents aquells centres que tinguin una ràtio per sobre de les ràtios màximes establertes: 25 en infantil i primària, 30 en ESO i 35 en batxillerat.

«Tenim el temps molt just perquè el nostre objectiu és que el màxim de les noves places puguin entrar en el procés d'adjudicació d'interins que es fa aquest divendres. Ens agradaria que els centres poguessin saber el professorat que els arribarà, abans de les vacances i també pels propis interins que han de triar plaça», ha apuntat.

D'altra banda, a través del Programa de Cooperació Territorial Extraordinari de Formació Professional, el curs 2020/21 incorporarà 65 docents més d'FP (55 en pública i 10 en concertada), que estan dins del total de 458 professors per al curs que ve.

Curs marcat per la pandèmia

El conseller ha destacat que Educació i tota la comunitat educativa treballa per a fer «un curs el més normal possible», malgrat la pandèmia del coronavirus, i ha assenyalat que hi haurà «instruccions pedagògiques i sanitàries per a garantir un entorn segur».

Segons March, el curs que ve es busca que sigui presencial i aquest és l'eix sobre el qual s'ha treballat. «Els centres educatius ja han enviat el seu pla de contingència que ha tingut l'assessorament d'inspecció educativa», ha indicat.

«Si es compara aquesta comunitat amb altres comunitats autònomes, aquí està més o menys controlat. El virus existeix i hem fet una planificació per a tenir tres escenaris possibles, entre ells el confinament», ha explicat.

Així mateix, ha assegurat que si es produeix l'escenari del confinament «els centres estaran més preparats que mai» i ha indicat que tendran «més competències en digitalització». «Continuarem treballant amb tots els sectors educatius per a començar el curs educatiu amb les màximes garanties de seguretat», ha conclòs el conseller.

Des de la Conselleria han destacat que ja s'han invertit 6.887.678 euros per a pal·liar els efectes de la pandèmia i a més es reserven 10.902.000 euros per a l'inici de curs, en funció de l'evolució de la pandèmia i de la necessitat d'implementar mesures preventives.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.