Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca denuncia l’intervencionisme del Govern espanyol en l’autonomia municipal

MÉS per Mallorca traslladarà el seu rebuig a la proposta del Govern espanyol per «confiscar» els romanents municipals a tots els ajuntaments on té representació, al Parlament i també al Senat. La proposta, en forma de Proposició no de Llei al Parlament, i mocions al consistoris i al Senat, insta el Govern de l’Estat a retirar la proposta que ha fet a la FEMP. A més, insta el Govern espanyol a modificar la normes que regulen l’ús dels superàvits i romanents de tresoreria dels ajuntaments, a fi que aquests puguin fer ús del 100% del que disposen, ja sigui per mesures socials com d’impuls de l’economia.

Segons el diputat Joan Mas “Collet”, impulsor de la iniciativa, «durant els darrers mesos els ajuntaments de les Illes han demostrat que estan fent un esforç molt major de l’habitual, compleixen amb el seu deure públic, polític i social, assumint compromisos més enllà del seu marc competencial». No obstant això, assegura el diputat, «el Govern espanyol continua volent exercir una tutela financera que impossibilita complir amb les obligacions dels ajuntaments». En aquest context, el diputat ha assenyalat que la resposta de l’Estat a les necessitats dels municipis ha estat decebedora. «La proposta que l’Estat ha fet a la FEMP és quedar-se els romanents dels ajuntaments, per després autoritzar-los l’ús del 35% un cop aprovats els projectes per part de l’Estat i el 65% restant tornar-los-ho a terminis durant els pròxims deu anys sense interessos».

El senador de MÉS, Vicenç Vidal, qui també ha demanat al senat la compareixença de la ministra Montero, ha afegit que la proposta és «una falta de respecte cap al món municipal». Segons Vidal, «de nou, com en la crisi de 2008, l’administració de l’Estat cerca resoldre els seus problemes de liquiditat a la baula més dèbil de la cadena de les administracions públiques: els municipis».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.