Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop d'un centenar de petits comerços del centre de Palma no han reobert, segons Pimeco

41505

Prop d ́un centenar de comerços del centre de Palma no han reobert les seves portes després de l’aixecament de l’estat d’alarma, segons ha explicat aquest dilluns Pimeco. En un estudi duit a terme per la patronal del petit i mitjà comerç, Pimeco, a diversos carrers del centre històric de la ciutat es constata que, en aquests moments, 83 comerços que estaven oberts abans de la crisi provocada per la Covid-19 no han reobert les seves portes i es troben, a dia d’avui, tancats.

Des de Pimeco, s’ha comptabilitzat el nombre d’establiments comercials que estan actualment tancats als carrers: Plateria, Bosseria, Costa de Sant Domingo, Tous i Maroto, Jaume III, Baró de Santa Maria del Sepulcre, Brondo, Bonaire, Oms, Colón, Sindicat, Pas den Quint, Sant Nicolau, Costa den Brossa, Guixers, Unió, Rubén Darío, Cerdenya i Caputxins. També s’ha inclòs en aquest recompte als comerços tancats del passeig Mallorca i les places de Cort, del Mercat i Els Geranis.

«En la majoria de casos, es tracta de comerços que no han pogut resistir ni tornar a obrir després de mesos en estat d’alarma, sense poder aixecar la persiana ni fer caixa», explica el president de Pimeco, Toni Fuster, qui demana a les institucions «iniciatives que ajudin els petits comerciants a seguir endavant si volem evitar que els carrers del centre de Palma semblin un cementeri». En aquest sentit, recorda que, poc després d’iniciar-se el confinament, l’Ajuntament de Palma es va comprometre en invertir un milió d’euros per a fomentar la recuperació del petit comerç.

«Estam al mes de juliol i no s’ha materialitzat cap iniciativa, ni la campanya de bonus per a fomentar les compres al petit comerç ni res», diu Fuster qui afegeix que «si es tarda molt més no arribaran a temps de salvar ningú. És importantíssim fer campanyes no tan sols d’ajuda directa al comerciants sinó per a conscienciar la població de la importància de comprar als petits comerços si es vol mantenir la idiosincràsia de la nostra terra». Fuster també demana mesures per a «facilitar l’accés al centre històric als vianants i no complicar, ara, amb obres, ni reformes la mobilitat i l’accés a carrers i establiments».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.