Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort l'escriptor Juan Marsé

L'escriptor Juan Marsé ha mort aquest dissabte a Barcelona als 87 anys. Va ser un dels destacats novel·listes espanyols de la segona meitat del segle XX i un dels que més ha vist adaptades al cinema obres seves.

La seva carrera va començar en 1958: mentre treballava com a operari en un taller de joieria, va començar a publicar els seus relats en revistes literàries, i va guanyar el Premi Sèsam amb un d'ells.

Va ser el primer dels seus guardons, entre els quals destaquen el Premi Biblioteca Breu, el Premi Planeta, el Premi Ateneu de Sevilla, el Premi de la Crítica, el Premi Mèxic de Novel·la, el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi Nacional de Narrativa i, en 2008, el Premi Cervantes.

El Premi Planeta va fer que protagonitzés una polèmica anys després de guanyar-lo, quan en 2005 va renunciar a continuar formant part del jurat al·legant baixa qualitat de les obres.

Va néixer a Barcelona 8 de gener de 1933 i de jove ja es va vincular a l'anomenada Generació dels 50, que a la seva ciutat estava liderada pels poetes Jaime Gil de Biedma, José Agustín Goytisolo i el també editor Carlos Barrall (SeixBarral).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.