Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana al Ministeri la represa dels controls sanitaris en els punts d'entrada a les Balears

El Govern ha sol·licitat al Ministeri de Sanitat espanyol la represa dels controls sanitaris en els punts d'entrada a les Balears dels passatgers procedents de destinacions estatals i de l'espai Schengen per part de la Comunitat.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum aquest diumenge, el Govern ha remès a Sanitat una sèrie de peticions, després que la situació hagi estat analitzada per part del comitè autonòmic de gestió de malalties infeccioses, entre les quals es troba la de reprendre controls sanitaris en els punts d'entrada a les Balears.

Aquesta petició, ha matisat, s'ha remès al Ministeri indicant que no s'exclou la possibilitat de demanar a l'autoritat competent que s'apliquin aquests controls en origen, especialment en aquells territoris que presenten una incidència molt elevada.

Així mateix, ha apuntat la Conselleria de Salut, ha de sol·licitar-se al Ministeri establir quarantenes obligatòries per a aquells viatgers procedents de territoris amb incidències elevades.

També, ha afegit, s'ha d'accelerar la implementació d'una eina de rastreig de contactes digital que serveixi de suport a la tasca realitzada pels equips de rastrejadors, bé directament des de la Comunitat Autònoma, bé des del Ministeri de Sanitat.

D'altra banda, dins de les recomanacions tècniques del comitè d'alerta, ha conclòs, s'ampliarà la formació de rastrejadors per a passar dels actuals 150 a 400.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.