Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS subscriu un manifest en contra de la gira dels Borbons i a favor de la república

Partits bascos, gallecs i dels Països Catalans que integren la 'Declaració de la Llotja de Mar', han cridat a participar en les mobilitzacions que es convoquin per a mostrar el rebuig de la ciutadania a la monarquia en les visites previstes dels Reis en aquests territoris.

«És urgent dir adéu a la monarquia i construir les repúbliques dels pobles», recullen en un manifest signat per MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, JxCat, la Crida Nacional per la República, el PDeCAT, BNG, EH Bildu, ERC, la CUP, Esquerra Valenciana i Demòcrates de Catalunya. Segons aquests partits, els moviments sobiranistes dels pobles de l'Estat «han de seguir el seu propi camí, cadascun des del seu poble, però actuant en comú davant el Regne d'Espanya».

Lamenten que, poc dies abans de conèixer «un nou episodi de corrupció borbònica, i en una crisi econòmica sense precedents», la monarquia anunciés que volia visitar Catalunya, el País Valencià, les Balears, Galícia i el País Basc, com si res hagués passat, afegeixen. També acusen la monarquia d'utilitzar l'emergència sanitària, econòmica i social per a «blanquejar un historial ple de denúncies de corrupció».

«La monarquia imposat pel franquisme pretenia visitar els nostres pobles amb l'objectiu de continuar avançant en la seva campanya d'imatge. Sembla que el monarca ha rebut el missatge de la societat civil catalana i ha decidit suspendre la seva visita a Catalunya», subratllen.

Els partits que varen subscriure la 'Declaració de la Llotja de Mar', l'octubre de 2019, es varen comprometre a defensar de manera conjunta el dret a l'autodeterminació, la llibertat dels presos sobiranistes i a apel·lar a la comunitat internacional a intervenir per a solucionar el conflicte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.