Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB se suma a una iniciativa d'arreu de l'Estat espanyol per reclamar «estímuls per revertir la crisi»

El GOB ha recordat que segueixen demanant una «vertadera taula social per abordar la transformació, cada cop més urgent» que ha està tenint aquesta crisi sobre el mercat laboral turístic.
En aquest sentit, han assenyalat que a l'Estat espanyol, en els pròxims dies tendrà lloc la votació definitiva en Ple del Congrés dels Diputats de les esmenes a les conclusions de la Mesa de Reconstrucció del Congrés. És per aquest motiu que el GOB s'ha sumat a la carta llançada per Ecologistes en Acció, Observatori del Deute de Globalització (ODG) i OMAL per a pressionar a grups parlamentaris de l'Estat per la introducció de condicionants financers, econòmics, socials, de gènere i ambientals a empreses en els rescats i estímuls a la inversió postCOVID.
«En el cas de les Illes, en comptes de rescats, es fan estímuls a la inversió, com el del Projecte de Llei ara en tràmit al Parlament, i que va venir precedit per un decret-llei ja en vigor que permetia als establiments turístics fer obres de modernització ampliant volum, incomplint paràmetres urbanístics i sense llicència, sense cap condicionant ni de retorn social i condicions laborals, ni cap condicionant relatiu al repte climàtic i ecològic», critiquen. «Tot això, sense diàleg social ampliat que anés més enllà de la patronal i els sindicats majoritaris».
Per tot això, han explicat que s'han sumat a la iniciativa d'Ecologistes en Acció, Observatori del Deute de Globalització i OMAL «per a pressionar a grups parlamentaris de l'Estat per la introducció d'aquests condicionants».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.