Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova multes entre 100 a 600.000 € per incompliment de mesures sanitàries

El Govern ha aprovat aquest divendres un decret que estableix sancions de 100 a 600.000 euros per incomplir les mesures sanitàries, tipificant entre les infraccions més greus la comercialització de festes en les quals es produeixin aglomeracions, ja sigui en espais públics o en domicilis privats.

Així ho ha anunciat la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, després de l'aprovació del decret en el Consell de Govern. Es preveu que el text sigui publicat aquest mateix divendres en el Butlletí Oficial de les Balears, moment en el qual entrarà en vigor.

Les Balears preveuen fer obligatori l'ús de màscara en la via pública en tot moment a partir del dilluns, i el decret recull això com una infracció lleu, amb una multa de 100 euros -la prevista per la normativa estatal-. La consellera ha aclarit que hi haurà uns primers dies «d'advertiment» per a informar la població abans de començar a multar per aquest incompliment. En canvi, la resta de sancions -com les previstes per l'organització de festes privades il·legals- «començaran a aplicar-se des del minut u».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.