Setmanari d'informació local - 138 anys

La màscara serà obligatòria a les Balears a partir de dilluns

L'obligació d'usar màscara sempre en espais públics a les Balears entrarà en vigor a partir del dilluns, i l'incompliment podrà implicar multes de 100 euros, la quantia prevista en la normativa estatal, segons ha indicat aquest dijous la presidenta del Govern, Francina Armengol.

En declaracions als mitjans durant un acte públic, la presidenta ha indicat que la «prioritat» del Govern és la protecció de la salut de residents i visitants, i que consideren necessari adoptar aquesta mesura perquè «el virus continua convivint».

Armengol ha incidit en què la situació «està molt controlada» a les Balears gràcies al «treball rigorós i el compromís ciutadà», però precisament per això la població té pocs anticossos davant la COVID-19, segons l'estudi de seroprevalença elaborat per Sanitat Armengol ha argumentat que l'obligació d'utilitzar màscara en tot moment en la via pública no suposarà un problema per als turistes que arribin a les Illes en els pròxims dies, ja que «ja l'havien de dur».

Actualment, l'ús de màscara és obligatori al carrer i espais a l'aire lliure només quan no és possible garantir que es respecta la distància de seguretat d'un metre i mig. També és obligatòria en establiments comercials i espectacles culturals i esportius en interiors per a majors de sis anys, segons marca el decret aprovat pel Govern el passat 19 de juny per a la nova normalitat.

Preguntada per si existeix risc de tornar a un confinament, Armengol s'ha limitat a insistir en la necessitat de mantenir les mesures: «Les coses van bé i si som rigorosos aniran millor», ha emfatitzat. La presidenta ha postil·lat que són conscients que hi ha hagut rebrots en altres punts d'Espanya i que han «d'actuar quan toca» per a prevenir contagis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.