Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB torna a posar en marxa la campanya sobre la sensibilització de la posidònia

El GOB torna a posar en marxa la campanya sobre la posidònia que ja va a dur a terme l'any passat de forma «molt exitosa».

Durant els mesos de juliol i agost s'instal·larà una petita carpa informativa a quatre platges diferents de Mallorca, que rotarà setmanalment. Aquestes platges són s'Arenal de Portocolom, la platja d'Alcanada a Alcúdia, sa Colònia de Sant Pere i la platja des Geperut a a Sant Elm.

Es disposarà de material informatiu en quatre idiomes i cada dia es realitzaran diferents tallers educatius, un de ciència ciutadana sobre els microplàstics i un altre de busseig per tal de descobrir de ben aprop l’hàbitat de la posidònia. A més, per tal d’aportar un component més lúdic i facilitar la participació dels banyistes, s’ha dissenyat i creat un joc, el trivial de la posidònia, i entre els participants guanyadors es farà un sorteig d’una camiseta. Al punt informatiu també es disposa de banderoles per repartir entre els navegants compromesos amb la conservació d’aquesta espècie.

L'actuació compta amb el suport de Here We Are Collective, que va coordinar una donació col·lectiva a Barcelona a través del projecte 'Design for posidonia', consistent en una subhasta de mobiliari de disseny a benefici d'aquesta campanya.

Des del GOB han recordat que la posidònia és una espècie cabdal al nostre litoral i que ens ofereix multitud de serveis ecosistèmics. Entre altres funcions, oxigena l’aigua, fixa carboni, sobre ella hi viuen molts invertebrats i dóna refugi, lloc de cria i creixement per a moltes espècies de peixos. A més d’aquesta funció ecològica juga també un rol molt important en el manteniment de les platges, tant en la formació de l’arena com en la defensa de la costa davant els temporals. Per tot això la seva preservació ha de ser una prioritat en l’estratègia de conservació de la biodiversitat a les Balears.

La campanya es difondrà també a través de les xarxes socials del GOB a internet, des d’on així mateix s’informarà setmanalment de la ubicació de la taula informativa i d’altres informacions rellevants. A més d’aquesta acció de sensibilització, el GOB continuarà paral·lelament amb altres línies d’acció, com pugui ser la denúncia per fondejos i vessament que afecten la preservació de la posidònia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.