Setmanari d'informació local - 138 anys

Proposen la creació d'un etiquetatge de petjada de carboni en els productes agrícoles

41023

La Xarxa de Pagesos Ecològics de les Balears ha presentat un seguit d'al·legacions a el projecte de decret regulador del registre balear d'empremta de carboni i ha demanat que les seves finques siguin considerades projectes d'absorció de CO2 i la creació d'un etiquetatge de petjada de carboni dels productes.

Segons han informat, les al·legacions parteixen de la idea que «és preferible reduir les emissions de CO2 al mínim durant tot el procés de producció i transport d'un producte, per davant de la mitigació o compensació d'emissions».

Per aquest motiu, han sol·licitat que, davant la possibilitat d'inscriure projectes d'absorció de diòxid de carboni de caràcter agrari, aquests siguin exclusivament o de forma prioritària els que es troben inscrits en el Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica.

«S'ha demostrat científicament que els terrenys gestionats en agricultura ecològica contenen majors nivells de carboni al sòl, però sobretot, perquè és l'única agricultura que prescindeix de fertilitzants nitrogenats de síntesi», han indicat.

També han demanat prioritzar els projectes agraris ecològics ja existents a les Balears abans d'impulsar projectes de plantacions forestals i han proposat la creació d'un etiquetatge de petjada de carboni dels productes que vénen de fora, per visibilitzar clarament l'impacte en emissions de diòxid de carboni generades per aquest producte en concret.

«Seria un pas important per al foment dels aliments produïts aquí i solucionaria, a poc a poc, part de la problemàtica de la gran entrada d'aliments barats provinents d'altres territoris», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.