Setmanari d'informació local - 138 anys

El punt verd d'Inca s'adapta a la Llei de Residus amb les subvencions de Medi Ambient

El punt verd d'Inca s'ha adaptat a la Llei de residus, a través de les subvencions que atorga la Conselleria de Medi Ambient per a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Balears. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient aquest dimarts, l'adaptació del punt verd de la localitat es va aprovar, en la convocatòria 2019-2020, amb una despesa total de 40.006 euros.

A concret, ha detallat, aquesta quantitat ha servit per a executar la pavimentació de la superfície del punt verd, la construcció del magatzem de residus perillosos i de la instal·lació de preparació per a la reutilització de RAEE, així com l'oficina de recepció. Cal recordar, a més, que aquesta instal·lació va ser autoritzada l'any passat per la Conselleria en compliment amb la normativa vigent en matèria de gestió de residus.

El conseller Mir, qui aquest dimarts ha visitat el punt verd de la localitat, al costat del director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, i el batle d'Inca, Virgili Moreno, ha volgut agrair la iniciativa de l'Ajuntament d'Inca per a adaptar-se a la Llei de residus.

A més, ha posat en valor el treball dut a terme per a fer «instal·lacions modernes i eficients, que no sols s'adapten a les necessitats en la gestió de residus, sinó també a les d'un funcionament més intel·ligent i sostenible».

Per part seva, Moreno ha assegurat que «el punt verd d'Inca és una de les grans apostes posades en marxa la passada legislatura. Sens dubte es tracta d'una instal·lació moderna que dóna resposta d'una manera clara a les necessitats de la ciutat, alhora que contribueix a potenciar el civisme i la consciència ecològica dels ciutadans».

El punt verd d'Inca se situa en una parel·la de 1.945

Pel que fa al punt verd d'Inca, la Conselleria ha detallat que les instal·lacions estan situades en una parcel·la de 1.945 m², dissenyada en dos nivells totalment formigonats, comunicats mitjançant rampes d'accés per a vehicles. A més, ha afegit, els usuaris trobaran, en la plataforma inferior, tant els contenidors de gran capacitat, a més de la resta de tipus de residus i compactadores.

Amb tot, ha indicat, l'oficina de recepció, al mateix nivell, compta amb plaques fotovoltaiques per a autoproveir-se. També hi ha un magatzem cobert, tancat i compartimentat per a residus perillosos i RAEE, que inclou espais per a preparació per a la reutilització d'aquest tipus de residus i per a emmagatzemar pneumàtics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.