Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS mostra el seu suport al BNG i EH Bildu a les eleccions autonòmiques

La responsable de relacions polítiques de MÉS per Mallorca, Neus Truyol, i el senador ecosobiranista Vicenç Vidal han confirmat aquest dilluns el suport de la formació al Bloc Nacionalista Galego i EH Bildu en les pròximes eleccions autonòmics a Galícia i al País Basc, que se celebraran el 12 de juliol. Vidal ha recordat «els llaços estrets» de MÉS amb les diferents expressions del nacionalisme gallec des del final del franquisme fins ara així com «els punts en comú» de les Balears i Galícia.

Per aquest motiu, el senador ha assenyalat que consideren a la candidata Ana Ponton, del BNG, «la persona idònia per a pilotar una majoria progressista, feminista i galleguista en la Xunta de Galícia». Truyol, per part seva, ha remarcat «l'esforç de les diferents famílies que conflueixen en EH Bildu per a consolidar un escenari de pau, justícia social, drets humans per a tots, equitat ecològica i sobirania al País Basc».

D'aquesta manera, ha definit a la candidata a 'lehendakari' Maddalen Iriarte com «la dona valenta i compromesa» que pot encapçalar un govern basc feminista, verd, d'esquerres i 'abertzale' que «faci front a reptes tan importants com el canvi climàtic, la futura crisi econòmica o la necessitat d'aprofundir en el dret de decidir i la democràcia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.