Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat considera un «greuge comparatiu» que les Balears no puguin allargar els ERTO

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament Miquel Ensenyat, ha expressat aquest dilluns la seva «disconformitat» davant el que considera un «greuge comparatiu» en relació amb l'aprovació per part del Consell de Ministres de la prolongació dels ERTO per a Canàries atenent la seva condició d'insularitat i la seva situació ultraperifèrica.

Ensenyat ha sostengut que la situació econòmica a les Balears és «pitjor» que la de Canàries i que, a més, està afectada per una situació de «triple insularitat». A més, ha assenyalat el portaveu de MÉS, la temporada turística acabar al setembre i octubre a les Balears, mentre que en aquest moment arrenca a les Illes Canàries, la qual cosa al seu parer, «incrementa el greuge».

Per a Ensenyat, «la realitat és pitjor», el Govern preveu una caiguda del PIB del 30 per cent i no hi ha hagut cap «proposta o solució específica» per a les Balears. En aquest sentit, ha reclamat la urgència que «per primera vegada» es reuneixi la comissió bilateral de Govern central i Govern i ha demanat a l'Executiu autonòmic que sol·liciti aquesta trobada, remarcant la condició de «bilateralitat, d'igual a igual».

D'altra banda, pel que fa a la validació aquest dimarts en el Parlament del decret de prestacions, Ensenyat ha lamentat que una vegada més una comunitat autònoma «ha hagut de sortir al pas a cobrir situacions de les quals hauria d'encarregar-se l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.