Setmanari d'informació local - 138 anys

Perpinyà tendrà un batle d'ultradreta

Louis Aliot del partit ultradretà Reagrupament Nacional, s'ha imposat a Jean-Marc Pujol batle de la ciutat des del 2009 pel partit conservador UMP pel 54% dels vots. Aliot ja havia guanyat la primera volta al març. Pujol ha aconseguit un 47% dels vots.

El combat entre els dos líders polítics ha estat renyit i la gent ha considerat que l'etapa Pujol ja està esgotada.

Louis Aliot ha explicat als seus seguidors que té objectius claus per combatre la inseguretat ciutadana, l'atur i els problemes econòmica que assetgen el municipi.

Louis Aliot, batle electe de Perpinyà: «El gran missatge dels catalans, aquest vespre, a Perpinyà és dir per tot França que els murs estan fets per ser destruïts. Estam orgullosos del que hem fet, i podem donar exemple per a les futures eleccions, perquè no estam obligats a tolerar certes coses, sobretot els insults i els anatemes que sistemàticament ens llancen».

Marine Le Pen, presidenta d'Reagrupament Nacional i exparella d'Aliot ha declarat que «demostrarem que som capaços de gestionar grans consistoris, cosa que, evidentment, tendrà la seva importància a escala departamental i regional. El sistema sempre ha volgut impedir-nos demostrar la nostra capacitat en grans consistoris, i ja no ho podrà fer».

Aquest triomf a Perpinyà pot servir a Le Pen per orientar-se ara cap a les presidencials franceses, una ambició que la política no amaga. Perpinyà amb més de 120.000 habitants és una referència per a Marine Le Pen per atrevir-se a conquerir altres ciutats de més població com Lió o fins i tot París.

Baixa participació

La participació ciutadana a França, en aquesta segona volta, ha marcat un rècord d'abstenció a causa de la crisi sanitària, cosa que ha estat un dur revés per al partit de Macron. L'extrema dreta n'ha sabut treure rèdit.

El Ministeri de l'Interior informava d'una taxa de participació del 40% a les 20 hores. Nomes 4 de cada 10 persones ha anat a votar per por i desinterès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.