Setmanari d'informació local - 138 anys

Creen una plataforma d’anime subtitulat en català

40827

Un grup d’aficionats a l’anime i el manga preocupats per la llengua han fet pública una plataforma de 'streaming' amb més de 250 films i sèries amb subtítols en català. Es tracta de traduccions no oficials d’obres que no disposen de cap versió oficial en català, fetes per aficionats de manera altruista i disponibles de manera totalment gratuïta.

En un moment en què no és possible gaudir de versions en català de moltes obres ja doblades o subtitulades en català ni a Netflix ni a gairebé cap plataforma digital, aquest grup d’aficionats ha considerat oportú crear una nova plataforma per a normalitzar el consum d’anime subtitulat en català.

Segons afirmen al seu web, consideren que és «una tasca que no haurien de fer ells»: han explorat maneres de poder dur a terme aquesta feina de manera oficial, però no és possible sense que el sector públic aposti clarament per l’edició de contingut en català. És per això que s’organitzen en 'fansubs', grups d’aficionats que, en el seu temps lliure, creen subtítols per a les seves obres preferides.

El web permet veure en línia més de 100 films i més de 160 sèries d’anime, un material subtitulat al llarg de més de 15 anys per diferents grups d’aficionats, al qual s’afegeixen noves obres constantment. Actualment, la plataforma ja disposa de més de 1.000 hores de contingut que es pot visualitzar en qualsevol moment i en qualsevol dispositiu amb un navegador web a anime.fansubs.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.