Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen en marxa una prova pilot per a controlar la densitat d’usuaris a la platja de Ciutat Jardí

40823

El Govern, a través de la l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears (Ibetec), posarà a disposició dels ajuntaments costaners de les Illes un sistema de control d’aforament a les platges que donarà informació en temps real amb la finalitat de garantir la seguretat en aquests espais.

Aquest dijous comença la prova pilot d’aquest sistema de seguretat a la platja de Ciutat Jardí on, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, s’han instal·lat dos sensors intel·ligents que controlaran permanentment les dades d'afluència de persones.

L’analítica intel·ligent d’aquests sensors els hi permet avaluar informàticament, dins el mateix dispositiu, la densitat de qualsevol element voluminós en un espai donat. El canal de comunicació de la xarxa IoTIB només transmetrà les dades numèriques relatives a la densitat de l'element indicat, en aquest cas persones. No es transmetran ni es farà ús de cap imatge de l'espai analitzat, la qual cosa garanteix la total privacitat de les persones que visiten la platja.

La informació es transmetrà a l'Ibetec per mitjà de la xarxa IoTIB (Internet of Things de les Illes Balears), des del qual s'activaran alertes que donaran avís a les autoritats competents quan es superin les capacitats permesas o es donin concentracions excessives de persones. Així es podran fer les intervencions oportunes a cada espai de manera àgil i efectiva per a garantir la seguretat dels usuaris.

Aquesta prova pilot permetrà avaluar aquesta eina abans d’incorporar-la a la resta de platges de les Illes Balears. Una vegada es disposi de les garanties de correcte funcionament, l'Ibetec estarà en disposició d'oferir als ajuntaments interessats la compra i instal·lació d'aquests sensors amb analítica intel·ligent. S’espera que, a partir del pròxim mes de juliol, es pugui incorporar aquest sistema en altres arenals de gran reclam turístic de la nostra comunitat.

Així mateix, una vegada incorporat aquest sistema de control a la resta de platges de les Illes, es podrà posar a l’abast dels residents i visitants de les Illes la informació sobre els nivells d’ocupació de les nostres platges amb la finalitat que els usuaris puguin valorar si es convenient anar-hi, que s’evitin aglomeracions perilloses i que es pugui garantir la distància social necessària per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.