Setmanari d'informació local - 138 anys

Crida per Palma: «Apostam per la declaració de la família reial com a persones non grates a Palma»

40819

Davant la visita dels reis espanyols a Palma aquest dijous, des de la Crida per Palma han llançat el següent comunicat:

- Rebutjam de manera frontal la visita reial. Els monarques espanyols són una institució i un símbol del tot incompatible amb la Palma que volem. Entenem la seva visita com un intent d'escenificar normalitat i suport social enmig dels recents escàndols de corrupció. Des de la Crida per Palma, rebutjam la monarquia espanyola com a institució fonamentalment no democràtica, que representa la imposició espanyolista i el conservadorisme social.

- Apostam per la declaració de la família reial com a persones non grates a Palma. Les darreres enquestes d'opinió mostren que existeix una majoria social a Mallorca que rebutja la monarquia com a model d'estat. Declarar non grata la família reial seria, per tant, una forma correcta donar caràcter institucional a aquesta voluntat popular. Així mateix, donam suport a les mobilitzacions urgents de protesta que s'han convocat per avui a les 11h davant l'hotel Iberostar Cristina.

- El que Palma necessita és un pla de xoc social, no visites de monarques milionaris. Vivim una emergència social arran de la crisi accelerada per la COVID-19. Milers de persones de Palma ja han perdut la seva feina, o la veuen perillar en els pròxims mesos. D'altres viuen sobrecarregades amb l'augment de les feines de cures. La feblesa d'un model econòmic precari i extremadament dependent ha quedat més palesa que mai. Des de la Crida per Palma entenem que el que Palma necessita són mesures contundents per a protegir a les treballadores de tots els àmbits i blindar els serveis socials. El darrer que necessita la nostra ciutat són visites carregades de prepotència i paternalisme d'institucions que no ens representen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.