Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Mallorca demana al rei espanyol que abdiqui en favor de la República

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha qualificat la visita dels reis d’Espanya a Mallorca, prevista per a demà dijous, d’un «intent de rentada de cara d’una institució malmesa pels continus escàndols públics a les que s’ha vist sotmesa la monarquia en els darrers temps». «Una visita que forma part d’una gira de màrqueting superficial arreu de l’Estat després d’un paper totalment irrellevant en aquesta crisi per part de la Corona».

Ferrà considera la visita d’«inoportuna». Segons el diputat ecosobiranista «bona part de la ciutadania no comparteix aquesta gira ni tampoc que es faci una despesa completament prescindible en un moment com l’actual». De fet, el també secretari d’organització de MÉS ha recordat que el darrer sondeig fet pel gabinet demoscòpic Sináptica per al diari Público, i publicat fa només unes setmanes, indica que el rebuig a la monarquia espanyola ha augmentat durant la Covid-19 i que un 51,6% dels ciutadans es pronuncien a favor que l’Estat sigui una república. Aquesta majoria absoluta creix fins a un 58,2% pel que fa als ciutadans que consideren necessari un referèndum per decidir la forma d’estat. Davant aquest escenari, assegura, Ferrà, «queda palès que els reis no comptem amb l’acceptació de la majoria de la població».

Precisament, Ferrà ha recordat que MÉS per Mallorca sempre ha defensat la celebració d’un referèndum per decidir entre Monarquia o República: «Una proposta que ha estat rebutjada al Parlament en diferents ocasions a causa de l’acord entre PP i PSOE».

«Aquest acord també ha impedit en diferents ocasions que s’investiguin els negocis de la Família Reial Espanyola» ha recordat Ferrà que també ha insistit que cal investigar l’origen de la fortuna dels Borbons i les possibles irregularitats en els comptes del rei emèrit, que segons apunten diverses fonts estaria amagada en diferents comptes bancaris a Suïssa i superaria els 2.000 milions d’euros.

«La constitució no pot ser una excusa per tapar de nou la corrupció de la monarquia», ha emfatitzat Josep Ferrà qui, davant els bloquejos constants a la celebració d’un referèndum, ha demanat que sigui el mateix monarca qui abdiqui en favor d’una República.

MÉS per Mallorca estudia demanar que es retirin dels municipis tots aquells noms de carrers que facin referència a la monarquia espanyola o a qualsevol dels seus membres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.