Setmanari d'informació local - 138 anys

CCOO calcula en 165 milions d'euros la inversió necessària per a afrontar el proper curs educatiu

40809

El sindicat Comissions Obreres ha demanat la posada en marxa d'un Pla d'Inversió Educativa que doti els centres dels recursos materials, humans i tecnològics necessaris, que concreta en una inversió de 165 milions d'euros addicionals per al pròxim curs.

L'organització sindical ha defensat que no és admissible que hi hagi alumnes que quedin despenjats del sistema educatiu «tal com ha passat en els darrers tres mesos» i ha fet una previsió de les futures necessitats tant de l'alumnat com del professorat per al pròxim curs.

Segons han assenyalat, davant la previsible combinació el pròxim curs d'educació on line i presencial farà falta «incrementar les plantilles docents i altres perfils professionals», dotar de mitjans tecnològics adequats en els centres, al professorat i a l'alumnat que el necessiti per a pal·liar la bretxa digital, i dimensionar les plataformes digitals existents.

CCOO ha demanat igualment un grup de treball amb els sindicats per a poder col·laborar d'una manera directa en el disseny d'aquestes mesures.

Han reclamat també un sistema d'«interlocució permanent» que permeti rebre informació en tot moment de quina és la situació sanitària i participar en l'elaboració tant del diagnòstic com de les propostes «per a donar resposta a les situacions que puguin esdevenir en els diferents escenaris».

En la nova etapa que s'inicia, han explicat des de CCOO, cal reforçar l'educació pública invertint més recursos, perquè és l'única manera de garantir el dret a l'educació en condicions d'igualtat.

Per al sindicat, la suspensió de les classes presencials provocada per la pandèmia del covid-19 ha exigit i exigirà almenys durant tot el curs 2020-2021 una «anàlisi profunda» que dirigirà el replantejament de l'acompliment de les tasques educatives per a donar oportunitats d'aprenentatge a tot l'alumnat.

Igualment, han indicat, aquesta crisi sanitària ha deixat «al descobert» les profundes bretxes pressupostàries que té l'educació per a aconseguir els seus principis d'igualtat i equitat, per la qual cosa les administracions educatives a través dels centres educatius «han d'oferir el suport material que sigui necessari per a assegurar l'ensenyament en condicions i amb qualitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.