Setmanari d'informació local - 138 anys

Rotary Club Mallorca: «Serra va ser un gran protector dels nadius, va respectar els seus costums i va aprendre la seva llengua»

Joan Fageda, president del Rotary Club de Mallorca i de la Fundació Casa Serra, propietària i custòdia de la casa on va viure Juníper Serra, manifesta la seva repulsa davant els «lamentables fets ocorreguts a EUA».

En un comunicat, Fageda ha atribuït les pintades a l'estàtua de Juníper Serra a Palma a les declaracions de la regidora de l'Ajuntament de Palma Sonia Vivas. «Un acte inacceptable i incívic, tenint en compte que Serra és Fill Il·lustre d'aquest consistori», ha remarcat.

Des del Rotary, han afegit en defensa de Juníper Serra que «va ser un gran protector dels nadius, va cercar defensar la dignitat de les comunitats indígenes, va respectar els seus costums, les seves peculiaritats i va aprendre la seva llengua». A més, han volgut destacar que Juniper Serra «és l'únic espanyol que té una estàtua com a Pare de la Nació americana al Capitoli de Congrés a Washington».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.