Setmanari d'informació local - 138 anys

Podemos Mallorca condemna l'assenyalament masclista patit per dues joves a un bus del TIB

Podemos Mallorca condemna l'assenyalament masclista dut a terme per un conductor de l'empresa Transports de les Illes Balears (TIB) a dues joves que es disposaven a pujar a un autobús amb roba d'estiu. Aurora Ribot, coordinadora de Podemos a Mallorca, denuncia que «aquest assenyalament contribueix a sostenir la cultura de la violació, que justifica les agressions que patim les dones. Cap vestimenta legitima cap agressió sexista, sexual o cap violació. Hem d'acabar amb aquest discurs, tan perillós i degradant per a les dones».

Ribot assegura que «és necessari que l'empresa prengui mesures contundents per assegurar que no es donin aquest tipus de discriminacions. El cos de la dona continua sent un tabú i resulta especialment curiós el fet que aquests assenyalaments es facin sempre cap a les dones. És propi del sistema de dominació del patriarcat».

Dues dones han denunciat mitjançant Twitter que un conductor del TIB no les ha deixat pujar a l'autobús per «no anar vestides correctament». «El conductor ens ha dit que si ens semblava normal anar vestides així, que després ens queixem si ens passa res», expliquen les joves. Podemos Mallorca censura aquests comportaments i demana a l'empresa que investigui els fets i prengui les mesures necessàries perquè això no passi.

Aurora Ribot explica que «el cos de les dones continua sent un tabú». «La sexualització del nostre cos està present en tots els àmbits de la nostra societat. És una actitud lamentable i que, personalment, em produeix vergonya i ràbia en ple segle XXI», ha remarcat.

La coordinadora de Podemos a Mallorca especifica que «és necessari que aquest tipus de comportaments es neutralitzin amb educació, formació i visibilització. Crec molt necessari que les empreses realitzin formacions periòdiques per tal d'acabar amb aquest tipus de comportaments».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.