Setmanari d'informació local - 138 anys

'Viu la Cultura Online' ofereix aquesta setmana 'Música Ma(g)estro' i 'La Deixalleria'

El programa Viu la Cultura Online continua aquesta setmana amb 'Música Ma(g)estro' i 'La deixalleria', dues propostes que es poden veure a través de la pàgina web, on la Delegació de la Presidència per a la Cultura ofereix fins al 31 de juliol activitats en línia amb l'objectiu d'ajudar a pal·liar les conseqüències en el sector cultural derivades de la Covid-19.

'Música Ma(g)estro' és una activitat musical entorn de 'Il mestre di cappella' de D. Cimarosa, que ha estat adaptada per al públic més jove. En el segle XVIII el geni musical Domenico Cimarosa descriu una escena metamusical en la qual un director d'orquestra discuteix amb els instruments al mateix temps que toquen i que ell els dirigeix.

Els instruments no acaben de fer el que diu la partitura però els esforços del pobre director finalment seran recompensats i podrà reconduir els instruments cap a l'harmonia. En aquesta posada en escena, pensada per a portar l'òpera al col·legi, els instruments apareixen en una projecció animada, i són meitat instrumento meitat animal.

Per això el seu comportament té a veure amb la personalitat del seu so i del seu animal, cosa que dóna una eina diferent per a treballar les famílies d'instruments. Es tracta d'una posada en escena de la mà del tenor Pablo López i amb una projecció que crea un univers «d'imatges oníriques i plenes d'imaginació». L'activitat està dirigida al públic juvenil (de vuit a setze anys) i públic familiar, i està disponible des d'aquest dimarts a les 18.00 hores.

Un obrador de juguetes

D'altra banda, 'La deixalleria' és un obrador de joguines, un divertit espectacle lúdic de creació en el qual Aina crearà noves històries còmiques jugant amb deixalles reciclades i idees aportades pel públic assistent.

És un espectacle de la companyia Te a Tres en el qual, partint de la improvisació i la comicitat, Aina crearà en viu juguetes a partir d'objectes reciclats i, amb aquests, jugarà a crear històries, com quan juguem a titelles.

Per tant, l'espectacle suposa un espai ideal perquè el públic escolar pugui divertir-se i estimular la seva imaginació amb la cerca d'altres vides possibles als objectes. Partint dels elements esmentats, es treballa amb les tècniques de la improvisació i el 'clown' per a crear la història.

L'espectacle està dirigit a un públic infantil i juvenil (de vuit a 12 anys) i públic familiar, i disponible des d'aquest dijous a les 18.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.