Setmanari d'informació local - 138 anys

Més d'un terç dels mallorquins considera que el confinament «els ha superat»

Més d'un terç dels mallorquins (33,7%) amb fills al seu càrrec, durant aquesta etapa de confinament, considera que la situació els ha superat, sent incapaços de gestionar correctament vida familiar i laboral en aquestes excepcionals circumstàncies, segons resulta de l'estudi efectuat per la Clínica Atenea a centenars de residents.

Tot i això, els enquestats valoren l'actitud dels fills com a «increïble» (69,5%). Els menors han superat les expectatives que els seus progenitors tenien sobre la seva capacitat de gestionar l'estrès estant confinats, en ocasions, en espais reduïts. A més, gairebé la meitat dels pares (48,9%) consideren que han pogut formar un equip amb ells i els llaços que els uneixen són més forts en l'actualitat.

La conclusió final, tot i les dificultats, ens trobam que, més d'un 37% dels pares, prioritzarà més la seva família en el futur, ja que, durant aquest confinament, han pogut descobrir la importància i el pes que tenen en la seva vida.

L'estudi també ha volgut conèixer els efectes del confinament a la vida en parella i també de forma individual. Les conclusions són molt positives a nivell de parella, ja que la comunicació i la convivència ha millorat o s'ha mantengut igual en gairebé un 90%, i han tengut temps per compartir moments de qualitat (43,2%) amb més assiduïtat que en el passat.

En canvi, les parelles han vist afectada la seva vida sexual de manera negativa, fins a un 29,4% ha vist disminuït el seu desig sexual durant aquesta etapa. La sexòloga Judith Rodríguez, psicòloga a la Clínica Atenea, considera que és «una situació lògica a causa de la vivència excepcional durant aquest període en què les parelles compartien la major part de les dinàmiques del dia a dia. Ha desaparegut la capacitat de sorprendre la teva parella. La libido i la passió, s'han pogut veure afectades, encara que és d'esperar que amb la nova normalitat puguin assolir els nivells de passió del passat».

L'estudi, efectuat per la Clínica Atenea, va ser realitzat entre el 31 de maig i el 3 de juny entre centenars de mallorquins que varen respondre qüestions sobre les condicions de la seva vida en parella, convivència amb fills i hàbits individuals, durant el confinament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.