Setmanari d'informació local - 138 anys

Bisbat de Mallorca: «Juníper Serra va fer sacrificis heroics per protegir els indígenes dels conqueridors espanyols»

El Bisbat de Mallorca «lamenta i condemna» la desfeta d'imatges de Juníper Serra a diferents llocs dels Estats Units o la pintada de l'estàtua situada a la plaça de Sant Francesc de Palma.

«Tothom que treballa per la justícia i la igualtat s'uneix a la indignació dels qui han estat i continuen sent oprimits. És especialment cert que els cristians estan cridats a treballar incansablement per la dignitat de tots els éssers humans. Aquesta és la pedra angular de la nostra fe. Durant els últims 800 anys, els diversos ordres franciscans han estat exemplars no només per servir, sinó per identificar-se amb els pobres i donar-los la seva dignitat de fills de Déu. Sant Juníper Serra no n'és una excepció», apunten.

Segons el Bisbat el Pare Serra va fer «sacrificis heroics per protegir els indígenes de Califòrnia dels conqueridors espanyols, especialment dels soldats». «Fins i tot amb la cama infectada, que li causava gran dolor, va caminar fins a la ciutat de Mèxic per obtenir facultats especials de govern del virrei d'Espanya per disciplinar els militars que abusaven dels indis. I després va tornar a Califòrnia».

«Tot això no vol negar que s'han produït equivocacions històriques, fins i tot per gent de bona voluntat, i es necessita curació de records i reparació. Però de la mateixa manera que els errors històrics no es poden corregir mantenint-los ocults, tampoc no es poden justificar reescrivint la història. La ira contra la injustícia pot ser una resposta saludable quan és una indignació justa que fa avançar una societat. Però, com ensenya el mateix Jesucrist, i sant Francesc va modelar, l'amor i no la ràbia és l’única resposta».

En aquest sentit, el bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull, en nom de tota la Diòcesi, vol fer palesa la seva adhesió i suport a la comunitat de frares de l'Orde Franciscà Menor de Petra, hereus de Sant Juníper Serra, així com les pedres vives de la comunitat del municipi, que tenen en el Pare Serra un exemple de bonhomia i acostament a les cultures. Davant els fets ocorreguts a Estats Units, Taltavull s'ha solidaritzat també amb els arquebisbes de San Francisco, Salvatore Joseph Cordileone i Los Ángeles, José Horacio Gómez, així com amb l'Orde de Franciscans Menors, enviant les oportunes cartes de suport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.