Setmanari d'informació local - 138 anys

Un benziner de Palma diu a dues clientes: «Estamos en España y no tengo porqué aguantar que me hablen en mallorquín»

Aquest diumenge migdia s'ha produït un doble cas de discriminació lingüística a la benzinera situada al Carrer d'Alfons el Magnànim, 38, de Palma.

Un dels reposadors (dBalears té el seu nom) s'ha negat a posar benzina a una dona que li ha demanat «vint euros de noranta-cinc» i malgrat que li ha aclarit «nueve cinco», l'empleat de l'establiment li ha insistit a dir: «que soy español, dímelo en español que estamos en España», davant la situació, una altra clienta li ha dit: «bueno, te lo dicen una vez y lo aprendes» i ell ha contestat «ni quiero ni me interesa, estamos en España y yo solo voy a hablar español».

Després d'una bona estona d'esperar el benziner s'ha dirigit a la segona clienta i li ha dit «bueno que, quieres gasolina o no», a la qual cosa la clienta li ha respost: «deu euros de de dièsel normal», el reposador de benzina hi ha tornat una altra vegada: «en español que estamos en España», la clienta, sense perdre els nervis, li ha contestat que «dièsel normal sona igual en castellà que en català» i li ha demanat «que per favor» que l'atengués.

Aleshores el benziner li ha explicat que és manxec, que va venir a viure a Mallorca fa anys i que no aprendrà català mai perquè «estam a Espanya» i que ell té dret a que li xerrin en espanyol, que està fart que la gent no entengui que si ell xerra en castellà tothom li ha de contestar en castellà perquè estam a Espanya...

Una de les clientes explica que «Jo li he dit que pot ser hauria d'aprendre quatre coses per fer feina a una benzinera i li he demanat si no li feia peresa haver de discutir cada vegada que li demanaven benzina en català. M'ha dit 'me da igual explicarlo tantas veces como haga falta, que estamos en España y no tengo porqué aguantar que me hablen en mallorquín'. Li he demanat després, que si en anglès tampoc. I m'ha dit 'lo justo, yo siempre español'».

dBalears, com sempre, ha contrastat els fets i ha pogut saber que no és la primera vegada que aquest empleat crea conflictes per raó de llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.