Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren cinc casos més de coronavirus, un d'ells a una residència

Les Balears registren cinc casos més de coronavirus, un d'ells a una residència. | dBalears/Arxiu

El Servei balear d'Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins aquest diumenge 2.284 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, 5 més que dissabte.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.179 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D'aquests casos comunicats, 1.911 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 168 a Eivissa i 8 a Formentera.

D'altra banda, 1.907 persones s'han curat, 1 més que dissabte. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia, seguint les indicacions del CCAES, exclou del balanç les persones mortes per causes diferents a la COVID-19 i ha notificat que l'acumulat continua sent de 224 casos de persones mortes a causa del SARS-CoV-2.

Aquestes dades suposen que a hores d'ara a la comunitat hi ha 153 casos de COVID-19 actius, 4 més que dissabte.

El Servei de Salut, per la seva banda, informa que aquest diumenge hi ha 150 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D'aquestes, hi ha 51 casos en atenció hospitalària (12 a l'UCI) i 99 a primària.

Per illes, a Mallorca hi ha 37 persones hospitalitzades, 11 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Una persona rep atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i 91 són seguides en el domicili per part del servei d'atenció primària.

A Menorca, no queda cap persona hospitalitzada en el Mateu Orfila, però dues persones són ateses en el seu domicili per part de primària. A Eivissa són 14 les persones hospitalitzades (1 a l'UCI) i 4 en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut. Una altra persona rep atenció a ca seva a Formentera.

Pel que fa als professionals sanitaris, ara mateix n'hi ha 86 en vigilància (36 a Mallorca, 0 a Menorca i 50 a Eivissa) i 23 que tenen el contagi actiu, tots a Mallorca. En total, s'han notificat 365 casos entre el personal sanitari de la comunitat d'ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat han duit a terme 138.121 proves (105.057 PCR, 10.632 tests ràpids d'anticossos i 22.432 serologies).

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat un nou cas d'un usuari, que ha estat ingressat a un centre hospitalari. Així, 244 residents han superat la infecció, 16 són casos actius i 89 han mort. A més, 11 treballadors són positius en SARS-CoV-2 i 152 s'han curat. A les residències per a persones amb discapacitat no queda cap cas actiu: els 36 usuaris i 20 treballadors afectats han superat la infecció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Grant Fritsch, fa 6 mesos
conicio
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente